9 Kasım 2018 Cuma

Ispanaklı Yumurta Tarifi




Malzemeler

Ispanak (istediğiniz kadar)
Yumurta (kişi sayısına göre)
Tuz
Kırmızı biber
Sıvıyağ

Yapılışı


  1. Ispanakları ayıklayıp iyice temizleyin ve ince ince kıyın. Ispanakları bol suda iyice yıkayın. Yıkanan ıspanakları sularının süzülmesi için süzgeçte bekletin.
  2. Tavaya sıvıyağı dökün ve kızdırın. Kızdırılan  sıvıyağın üzerine ıspanakları koyarak suyunu salıp çekene kadar kavurun. 
  3. Kavrulan  ıspanakların üzerine kişi sayısına göre ıspanaklarda yer açın. Açtığınız bu yerlere yumurtaları kırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatarak yumurtaların pişmesini bekleyin.
  4. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: