Malzemeler
Ispanak (istediğiniz kadar)
Yumurta (kişi sayısına göre)
Tuz
Kırmızı biber
Sıvıyağ
Yapılışı
- Ispanakları ayıklayıp iyice temizleyin ve ince ince kıyın. Ispanakları bol suda iyice yıkayın. Yıkanan ıspanakları sularının süzülmesi için süzgeçte bekletin.
- Tavaya sıvıyağı dökün ve kızdırın. Kızdırılan sıvıyağın üzerine ıspanakları koyarak suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Kavrulan ıspanakların üzerine kişi sayısına göre ıspanaklarda yer açın. Açtığınız bu yerlere yumurtaları kırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatarak yumurtaların pişmesini bekleyin.
- Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder