9 Mayıs 2018 Çarşamba

Sebzeli Kuskus Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı kuskus
6 su bardağı su
1 adet soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tel şehriye
2 adet küp doğranmış havuç
2-3 adet sivri biber
1 adet patates
3-4 yemek kaşığı bezelye
Tuz
Karabiber
İnce kıyılmış dereotu

Yapılışı


  1. Kuskusu tuzlu suda haşlayarak suyunu süzün. Ayrı bir tencereye margarini koyup, küp doğranan soğan ve salçayı kavurun. Tel şehriyeyi ilave ederek kavurmaya devam edin.
  2. Havuç, patates, bezelye ve biberleri ekleyerek hepsini soteleyin. En son haşlanan ve suyu süzülen kuskusları ekleyerek hepsini karıştırın
  3. Ateşten indirmeye yakın tuz, karabiber ve naneyi serpin. Servis tabağın aalarak üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: