Malzemeler
1 çay bardağı pirinç
100-150 gram yağsız kıyma
2 adet yumurta
100 gram parça kuzu eti
1 çay fincanı nohut
100 gram süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
Nane
Yağ
Yapılışı
- Pirincin hepsini yumuşaması için yıkayıp kurutun. Kuruyan pirinci mutfak robotu ile çekip ufaladıktan sonra , kıyma ve 1 yumurtayı ilave ederek yoğurun.
- Hamuru avuç içinde nohut büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın.
- Hazırlanan yuvarlakları kaynamış suyun içinde 20 dakika kadar pişirin ve suyunu süzün.
- Ayrı bir kabın içinde pişirilen nohut ve parça etin içine daha önceden hazırlanan yuvarlakları ekleyerek kaynatın.
- Süzme yoğurdu kalan yumurta ile çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için ılık olarak ve yavaş yavaş karıştırarak yemeğin üzerine dökün.
- Ayrı bir tavada nane ve yağı birlikte kavurduktan sonra yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder