7 Ocak 2018 Pazar

Yuvalama (Yuvarlama) Tarifi




Malzemeler

1 çay bardağı pirinç
100-150 gram yağsız kıyma
2 adet yumurta
100 gram parça kuzu eti
1 çay fincanı nohut
100 gram süzme yoğurt
Tuz
Karabiber
Nane
Yağ


Yapılışı


  1. Pirincin hepsini yumuşaması için yıkayıp kurutun. Kuruyan pirinci mutfak robotu ile çekip ufaladıktan sonra , kıyma ve 1 yumurtayı ilave ederek yoğurun.
  2. Hamuru avuç içinde nohut büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlayın.
  3. Hazırlanan yuvarlakları kaynamış suyun içinde 20 dakika kadar pişirin ve suyunu süzün.
  4. Ayrı bir kabın içinde pişirilen nohut ve parça etin içine daha önceden hazırlanan yuvarlakları ekleyerek kaynatın.
  5. Süzme yoğurdu kalan yumurta ile çırpın. Yoğurdun kesilmemesi için ılık olarak ve yavaş yavaş karıştırarak yemeğin üzerine dökün.
  6. Ayrı bir tavada nane ve yağı birlikte kavurduktan sonra yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: