Malzemeler
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 çay bardağı yoğurt
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Kırmızı pul biber
Yapılışı
- Ekmeği ıslatarak, suyunu sıktıktan sonra ufalayın. Ceviz, sarımsak, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, tuz, kırmızı biber ve domates salçasını blendırda karıştırın.(Karışım çok katı olursa biraz daha yoğurt eklenebilir.)
- Cevizli yoğurtlu mezeyi servis tabağına alarak maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz.
- İsterseniz cevizli yoğurdu sandviç ekmeklerine sürerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder