23 Ocak 2018 Salı

Cevizli Yoğurtlu Meze Tarifi




Malzemeler

4-5 dilim bayat ekmek içi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 çay bardağı yoğurt
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz
Kırmızı pul biber

Yapılışı


  1. Ekmeği ıslatarak, suyunu sıktıktan sonra ufalayın. Ceviz, sarımsak, yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, tuz,  kırmızı biber ve domates salçasını blendırda karıştırın.(Karışım çok katı olursa biraz daha yoğurt eklenebilir.)
  2. Cevizli yoğurtlu mezeyi servis tabağına alarak maydanozla süsleyip servis yapabilirsiniz.
  3. İsterseniz cevizli yoğurdu sandviç ekmeklerine sürerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: