Malzemeler
4 adet tavuk but
1 adet büyük soğan
3-4 diş sarımsak
2 su bardağı domates suyu
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Soğanı soyup rendeleyin. Sıvıyağ , soğan , tuz , karabiber , kırmızı toz biber ve kekiği derin bir kasede karıştırın.Tavuk butlarını hazırladığınız bu karışıma bulayarak 30 dakika kadar marine edin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Sarımsakları soyun. Marine ettiğiniz tavuk butlarını fırın kalıbına yerleştirin.
- Üzerine kalan marine ettiğiniz domates suyunu gezdirip sarımsakları ve defne yapraklarını ilave edin.
- Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder