29 Ocak 2018 Pazartesi

Yoğurtlu Vişne Tatlısı Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı tatlı yoğurt
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı toz jelatin
Çeyrek çay bardağı ılık su
Yarım su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne
Yarım su bardağı damla çikolata

Yapılışı


  1. Yoğurdu, kremayı ve pudra şekerini iyice karıştırın. Toz jelatini, ılık suda eriterek vişne suyuna katın. Jelatinli vişne suyunu iyice çalkalayıp, yoğurtlu karışıma ekleyin.
  2. Bu malzemeyi 20 cm'lik  bir kalıba dökün. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ve damla çikolataları katın.
  3. Bir gece buzdolapta bekletin, yada bir kaç saat buzlukta bekletin. Buzluktan çıkarır çıkarmaz, vişne, şeftali dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın..
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: