Malzemeler
2 su bardağı tatlı yoğurt
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı toz jelatin
Çeyrek çay bardağı ılık su
Yarım su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne
Yarım su bardağı damla çikolata
Yapılışı
- Yoğurdu, kremayı ve pudra şekerini iyice karıştırın. Toz jelatini, ılık suda eriterek vişne suyuna katın. Jelatinli vişne suyunu iyice çalkalayıp, yoğurtlu karışıma ekleyin.
- Bu malzemeyi 20 cm'lik bir kalıba dökün. Üzerine çekirdekleri çıkarılmış vişneleri ve damla çikolataları katın.
- Bir gece buzdolapta bekletin, yada bir kaç saat buzlukta bekletin. Buzluktan çıkarır çıkarmaz, vişne, şeftali dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın..
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder