7 Ocak 2018 Pazar

Fırında Kaşarlı Köfte Tarifi




Malzemeler

1 kilo köftelik kıyma
Yarım bayat ekmek
3 soğan
2 yumurta
8 dilim kaşar peyniri
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı köfte baharı
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz


Yapılışı


  1. Ekmeği bir kapta ıslatarak yumuşatın. Yumuşayan ekmeleri elinizle fazla sularını sıkın. Derin bir kabın içine soğanları rendeleyin. Fazla suyunu sıktığınız ekmekleri soğanların üzerine ufalayın.
  2. Kıymayı derin bir kaba alın. Ufalanmış ekmek , rende soğan , 2 yumurta , Köfte baharı , tuz ve karabiberle karıştırın. Bütün malzemeyi iyice yoğurarak köfte harcını  elde etmiş oluyorsunuz.
  3. Kare veya dikdörtgen bir fırın kalıbını sıvıyağ ile yağlayın. Hazırlanan köfte harcının yarısını tepsiye alın. Elinizle bastırarak her tarafa eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
  4. Kaşar peyniri dilimlerini köfte hacının üzerine dizin. Kalan köfte harcını kaşar peynirlerinin üzerine gene eşit şekilde yararak 20-25 dakika kadara pişirin. Yağlı kağıtla tepsinin üzerini örterek 10 dakika daha pişirin.. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: