Malzemeler
1 kilo köftelik kıyma
Yarım bayat ekmek
3 soğan
2 yumurta
8 dilim kaşar peyniri
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı köfte baharı
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı
- Ekmeği bir kapta ıslatarak yumuşatın. Yumuşayan ekmeleri elinizle fazla sularını sıkın. Derin bir kabın içine soğanları rendeleyin. Fazla suyunu sıktığınız ekmekleri soğanların üzerine ufalayın.
- Kıymayı derin bir kaba alın. Ufalanmış ekmek , rende soğan , 2 yumurta , Köfte baharı , tuz ve karabiberle karıştırın. Bütün malzemeyi iyice yoğurarak köfte harcını elde etmiş oluyorsunuz.
- Kare veya dikdörtgen bir fırın kalıbını sıvıyağ ile yağlayın. Hazırlanan köfte harcının yarısını tepsiye alın. Elinizle bastırarak her tarafa eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
- Kaşar peyniri dilimlerini köfte hacının üzerine dizin. Kalan köfte harcını kaşar peynirlerinin üzerine gene eşit şekilde yararak 20-25 dakika kadara pişirin. Yağlı kağıtla tepsinin üzerini örterek 10 dakika daha pişirin.. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder