6 Ocak 2018 Cumartesi

Fındıklı ve Çikolatalı Kurabiye Tarifi




Malzemeler

3,5 su bardağı un
1,5 su bardağı pudra şekeri
250 gram tereyağ
200 gram süt kreması
1 su bardağı toz fındık
3 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 yumurta akı


Yapılışı


  1. Un , pudra şekeri , erimiş tereyağ , süt kreması , toz fındık , ve yumurtaları iyice karıştırarak hamuru hazırlayın.
  2. Hamuru iki eşit parçaya parçaya bölerek , bir parçasına kakao ilave edip yoğurun. Her iki hamuru da merdane ile 2 cm kalınlığında açın. Beyaz hamurun üzerine yumurta akını sürüp kakaolu hamuru üzerine yerleştirin. Elinizle hafifçe bastırarak birbirine yapışmasını sağlayın.
  3. Hamuru rulo yapıp streç folyoya sarın ve buz dolapta 1-2 saat bekletin.
  4. Hamuru 1 cm dilimler halinde kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında  15-20 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: