26 Ocak 2018 Cuma

Havuçlu Fındıklı Parmak Tatlısı Tarifi




Malzemeler

1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İçi İçin

2 adet orta boy havuç
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
2 yemek kaşığı kakao

Şerbeti İçin

2,5 su bardağı toz şeker
1/4 limon suyu
2 su bardağı su

Kızartmak İçin

Sıvıyağ

Üzerine 

1 adet yumurtanın akı

Yapılışı


  1. Önce şerbeti yapalım. Bunun için tencereye su, toz şeker ve limon suyunu alarak kaynatın. Soğumaya bırakın.
  2. Bu arada yumurta ve sıvıyağı bir kaba alarak iyice karıştırın. Üzerine yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın. 
  3. Ardından unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bez örtüp 20-25 dakika kadar bekletin.
  4. İçi için havuçları rendeleyerek toz şekerle beraber, havuçlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Yumuşayan havuçları ateşten alarak kenarda soğutun.
  5. Üzerine 1 yumurta akı, kakaoyu ve çekilmiş fındığı da ekleyerek karıştırın.
  6. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yaparak ince olacak şekilde merdaneyle açın ve kareler kesin.
  7. Karelerin bir kenarına havuçlu malzemeden koyarak rulo yaparak sarın. Ruloların açılmaması için yumurta akını kenarlara sürün ve öylece kapatın. 
  8. Kızdırılmış sıvıyağ da havuçlu ruloları kızartın. Kızaran havuçlu hamuru hemen kızgın yağdan alı, soğuk şerbete batırın. 
  9. Şerbeti emen tatlıları bir zaman sonra şerbetten çkararak servis tabağına alıp servis edin
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: