Malzemeler
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi İçin
2 adet orta boy havuç
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
2 yemek kaşığı kakao
Şerbeti İçin
2,5 su bardağı toz şeker
1/4 limon suyu
2 su bardağı su
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Üzerine
1 adet yumurtanın akı
Yapılışı
- Önce şerbeti yapalım. Bunun için tencereye su, toz şeker ve limon suyunu alarak kaynatın. Soğumaya bırakın.
- Bu arada yumurta ve sıvıyağı bir kaba alarak iyice karıştırın. Üzerine yoğurt ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın.
- Ardından unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bez örtüp 20-25 dakika kadar bekletin.
- İçi için havuçları rendeleyerek toz şekerle beraber, havuçlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Yumuşayan havuçları ateşten alarak kenarda soğutun.
- Üzerine 1 yumurta akı, kakaoyu ve çekilmiş fındığı da ekleyerek karıştırın.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yaparak ince olacak şekilde merdaneyle açın ve kareler kesin.
- Karelerin bir kenarına havuçlu malzemeden koyarak rulo yaparak sarın. Ruloların açılmaması için yumurta akını kenarlara sürün ve öylece kapatın.
- Kızdırılmış sıvıyağ da havuçlu ruloları kızartın. Kızaran havuçlu hamuru hemen kızgın yağdan alı, soğuk şerbete batırın.
- Şerbeti emen tatlıları bir zaman sonra şerbetten çkararak servis tabağına alıp servis edin
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder