Malzemeler
7-8 adet patates
150200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
200 gram rendelenmiş beyaz peynir
500 gram ıspanak
3 yumurta + 1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı muskat rendesi
6 yemek kaşığı un
100-150 gram galeta unu
2 diş dövülmüş sarımsak
1 yemek kaşığı çörek otu
Yapılışı
- Ispanağı temizleyip yıkayarak yapraklarını incecik kıyın.Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp soyun. ve ezin.Püre haline gelen patatese tereyağı, galeta unu , un , tuz , 3 yumurta ve muskat rendesini ilave ederek yoğurun.
- Yoğrulan patatesli hamura sarımsakları , ıspanakları ,ve rendelenmiş peynirleri ekleyerek tekrar yoğurun. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak , yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- Kroketlerin üzerine yumurta sarısı sürüp , çörek otu serperek fırında 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder