Malzemeler
2 su bardağı vişne
1 çubuk vanilya
1 kahve fincanı toz şeker
Yarım limon
1 su bardağı su
El büyüklüğünde pandispanya
Yarım çay bardağı vişne likörü
6 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
- Vişneleri yıkayarak , çekirdeklerini çıkarın ve bir kaba aktarın.Üzerine çubuk vanilya , toz şeker ve limonun suyunu ekleyin.Suyu ilave ederek kaynatın.
- Hazır pandispanyayı enine ince ince dilimleyin ,, (6 kat çıkmalı) ve vişne likörü ile ıslatın.Temiz bir zemin üzerine milföylerin 3 tanesini yanyana , kalan 3'ünü de diğerlerinin önüne yerleştirin.
- Kenarlarını bastırarak hepsini birleştirin. Üzerlerine ıslatılmış pandispanya katlarını yerleştirin. Milföylerin geniş tarafına vişneleri sıralayın. Hamuru kıvırıp , ince bir rulo yapın.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp , rendelenmiş limonun kabuğunu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında , kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder