23 Ocak 2018 Salı

Cevizli Kadayıf Tarifi




Malzemeler

400-450 gram tel kadayıf
3,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ceviz
200-250 gram tereyağ
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı


  1. Şekeri tencereye alıp, üzerini 2 parmak geçinceye kadar su koyun. Şekerli bu suyu 5 dakika kaynatarak limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  2. Tereyağını eriterek ılıtın. Kadayıfı parçalayarak derin bir kaba alın ve erimiş tereyağını üzerine dökün. Kadayıfların her yeri yağlandığında, yarısını tepsiye döşeyip, arasına iri dövülmüş cevizleri yayın.
  3. Üzerine kadayıfın diğer yarısını yerleştirin ve iyice bastırın. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  4. Kadayıfı fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: