Malzemeler
400-450 gram tel kadayıf
3,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ceviz
200-250 gram tereyağ
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı
- Şekeri tencereye alıp, üzerini 2 parmak geçinceye kadar su koyun. Şekerli bu suyu 5 dakika kaynatarak limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Tereyağını eriterek ılıtın. Kadayıfı parçalayarak derin bir kaba alın ve erimiş tereyağını üzerine dökün. Kadayıfların her yeri yağlandığında, yarısını tepsiye döşeyip, arasına iri dövülmüş cevizleri yayın.
- Üzerine kadayıfın diğer yarısını yerleştirin ve iyice bastırın. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kadayıfı fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder