26 Ocak 2018 Cuma

Patlıcanlı Lazanya Tarifi




Malzemeler

250 gram lazanya
1,5 kilo patlıcan
100-150 gram haşlanmış tavuk eti
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kepçe sıcak su
1 çay kaşığı kekik
300 gram lor yada krem peyniri
1,5 su bardağı süt
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı küp doğranmış dil peyniri
6-7 dal dereotu
1 yemek kaşığı köri
Tuz

Yapılışı


  1. Lazanyayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Patlıcanları doyup küçük küpler halinde doğrayın. Tavukları küp küp kesin.
  2. Sarımsağı ezerek tavuklarla birlikte 2 yemek kaşığı zeytinyağında  soteleyin. Patlıcanları ekleyip karıştırarak kavurun. 1 kepçe sıcak su , kekik, tuz ilave ederek kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
  3. Lor peyniri (yada krem peyniri), süt,  köri, kaşar peynirinin yarısını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Domatesleri ince ince doğrayın.
  4. Fırını 106 dereceye ayarlayın. Yağlanmış fırın kabına 1 kat lazanya yayın. Üzerine peynirli karışımdan sürüp domates dilimleriyle kaplayın.
  5. Kalan kaşar peynirinin yarısını  ve patlıcanı yayıp üstünü lazanya dilimi ile kapatın. Malzeme bitene kadar sılama işlemini aynı şekilde uygulayın.
  6. En üstü domates dilimleriyle tamamlayıp dil peyniri ve minik doğranmış tereyağ serpiştirin. Fırında 30 dakika pişirerek iri doğranmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: