Malzemeler
250 gram lazanya
1,5 kilo patlıcan
100-150 gram haşlanmış tavuk eti
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kepçe sıcak su
1 çay kaşığı kekik
300 gram lor yada krem peyniri
1,5 su bardağı süt
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı küp doğranmış dil peyniri
6-7 dal dereotu
1 yemek kaşığı köri
Tuz
Yapılışı
- Lazanyayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayın. Patlıcanları doyup küçük küpler halinde doğrayın. Tavukları küp küp kesin.
- Sarımsağı ezerek tavuklarla birlikte 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Patlıcanları ekleyip karıştırarak kavurun. 1 kepçe sıcak su , kekik, tuz ilave ederek kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
- Lor peyniri (yada krem peyniri), süt, köri, kaşar peynirinin yarısını krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Domatesleri ince ince doğrayın.
- Fırını 106 dereceye ayarlayın. Yağlanmış fırın kabına 1 kat lazanya yayın. Üzerine peynirli karışımdan sürüp domates dilimleriyle kaplayın.
- Kalan kaşar peynirinin yarısını ve patlıcanı yayıp üstünü lazanya dilimi ile kapatın. Malzeme bitene kadar sılama işlemini aynı şekilde uygulayın.
- En üstü domates dilimleriyle tamamlayıp dil peyniri ve minik doğranmış tereyağ serpiştirin. Fırında 30 dakika pişirerek iri doğranmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder