Malzemeler
3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
250 gram margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
İç Malzeme İçin
1 kilo elma
200 gram tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı
- Unun ortasını havuz gibi açıp , pudra şekeri , erimiş margarin , kabartma tozu , vanilya , yoğurt ve yumurtaları ekleyin. Mikserle 5 dakika karıştırıp , daha sonra parmak uçlarınızla yoğurun.
- Hamuru iki eşit parçaya bölüp kalıp büyüklüğünde açın.
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Şeker , tereyağ , tarçın ekleyerek ateşte sürekli karıştırıp pişirin. Suyunu süzün.
- Tart kalıbını hafifçe yağlayıp hamurun bir parçasını yayın. Üzerini elmalı karışımla kaplayın. Diğer hamurla üzerini kapatın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder