6 Ocak 2018 Cumartesi

Elmalı Pay Tarifi




Malzemeler

3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
250 gram margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta


İç Malzeme İçin

1 kilo elma
200 gram tereyağ
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın


Yapılışı


  1. Unun ortasını havuz gibi açıp , pudra şekeri , erimiş margarin , kabartma tozu , vanilya , yoğurt ve yumurtaları ekleyin. Mikserle 5 dakika karıştırıp , daha sonra parmak uçlarınızla yoğurun.
  2. Hamuru iki eşit parçaya bölüp kalıp büyüklüğünde açın.
  3. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Şeker , tereyağ , tarçın ekleyerek ateşte sürekli karıştırıp pişirin. Suyunu süzün.
  4. Tart kalıbını hafifçe yağlayıp hamurun bir parçasını yayın. Üzerini elmalı karışımla kaplayın. Diğer hamurla üzerini kapatın. 
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: