11 Ocak 2018 Perşembe

Sarımsaklı Pilaki Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı kuru fasulye
1 adet patates
1 adet havuç
8-10 diş sarımsak
1 adet kerevizin yaprağı ve sapı
1 su bardağı zeytinyağ (fazla gelirse damak zevkinize göre azaltabilirsiniz)
3 adet kesme şeker (yada 1 yemek kaşığı toz şeker)
Tuz
Kırmızı pul biber
1/2 demet maydanoz


Yapılışı


  1. Kuru fasulyeleri 1 gece önceden ıslatıp bekletin. Ayrı bir tencerede su kaynatıp bu suda fasulyeleri haşlayın. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzün.
  2. Derin bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Halka şeklinde doğranan havucu , dş sarımsakları , ince doğranan kereviz ve yapraklarını ekleyerek , yağda biraz çevirin.Fasulye , kesme şeker ,ve kırmızı biberi ekleyin.
  3. Kuru fasulyeye 4 su bardağı su ilave edip , kaynamaya başladığında ateşin altını kısıp pişmeye bırakın.
  4. Fasulye yumuşamaya başladığında küp doğranan patatesi de ekleyip 15 dakika daha pişirin. Pilakiyi , fasulyenin çatlamaması için tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın.
  5. Sarımsaklı pilakiyi soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozları serpip servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: