Malzemeler
4 adet yufka
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı muzlu süt
2 adet muz
2-3 yemek kaşığı çokokrem
Yapılışı
- Yufkaları düz bir zemine yayın. Sıvıyağ ile muzlu sütü derin bir kapta çırpın. Yufkaların her birinin üzerine sürün. Sonra 2 adet yufkayı üst üste koyun.
- Yufkaları 3-4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Muzları ezerek püre haline getirin. İçine çokokremi ekleyerek karıştırın.
- Şerit halinde kestiğiniz yufkaların ucuna bu harçtan koyun ve muska şeklinde üçgenler olacak şekilde sarın.
- Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder