27 Ocak 2018 Cumartesi

Çikolatalı Üçgenler Tarifi




Malzemeler

4 adet yufka
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı muzlu süt
2 adet muz
2-3 yemek kaşığı çokokrem

Yapılışı


  1. Yufkaları düz bir zemine yayın. Sıvıyağ ile muzlu sütü derin bir kapta çırpın. Yufkaların her birinin üzerine sürün. Sonra 2 adet yufkayı üst üste koyun.
  2. Yufkaları 3-4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Muzları ezerek püre haline getirin. İçine çokokremi ekleyerek karıştırın.
  3. Şerit halinde kestiğiniz yufkaların ucuna bu harçtan koyun ve muska şeklinde üçgenler olacak şekilde sarın.
  4. Yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: