23 Ocak 2018 Salı

Köfteli Brüksel Lahanası Tarifi




Malzemeler

Yarım kilo Brüksel Lahanası


Köfte Malzemeleri

300 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı ekmek içi yada galeta unu
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı hardal
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Sos Malzemeleri

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı köri
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Tuz
Karabiber

Yapılışı


  1. Lahanaları temizleyip yıkadıktan sonra, 10 dakika kadar fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın ve suyunu süzün.
  2. Diğer tarafta köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Teflon tavada köfteleri 2 yemek kaşığı sıvıyağda köfteleri kızartın.
  3. Sos için nişasta,  köri, tuz, karabiber ve sütü karıştırın. Falz kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin.İçine rende kaşarın yarısını ekleyin.
  4. Fırın kabını yağlayıp, brüksel lahanaları ve köfteleri düzgün şekilde yerleştirin. Hazırlanan sosu üzerine dökerek,  rende kaşarı serpin. 
  5. Önceden ısınmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: