Malzemeler
Yarım kilo Brüksel Lahanası
Köfte Malzemeleri
300 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
1 diş sarmısak
1 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı ekmek içi yada galeta unu
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı hardal
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Sos Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı köri
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Lahanaları temizleyip yıkadıktan sonra, 10 dakika kadar fazla yumuşamayacak şekilde haşlayın ve suyunu süzün.
- Diğer tarafta köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayın. Teflon tavada köfteleri 2 yemek kaşığı sıvıyağda köfteleri kızartın.
- Sos için nişasta, köri, tuz, karabiber ve sütü karıştırın. Falz kaynatmadan muhallebi kıvamında pişirin.İçine rende kaşarın yarısını ekleyin.
- Fırın kabını yağlayıp, brüksel lahanaları ve köfteleri düzgün şekilde yerleştirin. Hazırlanan sosu üzerine dökerek, rende kaşarı serpin.
- Önceden ısınmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder