Malzemeler
4 su bardağı su
2 su bardağı domates suyu yada 1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı tel şehriye
Tuz
Karabiber
Nane
Yapılışı
- Sıvıyağı tencereye alarak kızdırın. İçine domates suyunu yada 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyerek kavurun.
- Üzerine su ve tuzu ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca şehriyeleri , karabiber ekleyerek 6-7 dakika kadar (şehriyeler yumuşayana kadar) pişirin.
- Sıcak olarak kaselere paylaştırıp üzerine nane serpip servis yapın.
Not: Zevkinize göre nane yada karabiber eklemeyebilirsiniz
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder