Malzemeler
Hamuru İçin
1 su bardağı erimiş margarin
1 adet yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi İçin
4 adet haşlanmış patates
4-5 adet yeşil soğan
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım demek maydanoz
1 yemek kaşığı fesleğen
Toz kırmızı biber
Tuz
Üzerine
1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Haşhaş tohumu
Yapılışı
- Derin bir kaseye erimiş ılık hale gelmiş margarini alın. İçine yumurta , süt , karbonat , tuz ve unu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika dinlendirin.
- İçi için , patatesi rendeleyin. İnce kıyılmış yeşil soğan , beyaz peynir , maydanoz , fesleğen , toz kırmızı biber ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Dinlenmiş hamuru iki eşit bezeye ayırın. İki bezeyi de tepsi büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açın.
- Üzerine patatesli iç harcı yayın. Diğer hamuru üzerine yayın. Geniş bir su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kesilen parçaları yağlanmış tepsiye koyun.
- Üzeri için yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumlarını üzerine serpip , önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder