6 Ocak 2018 Cumartesi

Bardak Böreği Tarifi




Malzemeler

Hamuru İçin

1 su bardağı erimiş margarin
1 adet yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin

4 adet haşlanmış patates
4-5 adet yeşil soğan
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım demek maydanoz
1 yemek kaşığı fesleğen
Toz kırmızı biber
Tuz

Üzerine

1 adet yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Haşhaş tohumu


Yapılışı


  1. Derin bir kaseye erimiş ılık hale gelmiş margarini alın. İçine yumurta , süt , karbonat , tuz ve unu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  2. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika dinlendirin.
  3. İçi için , patatesi rendeleyin. İnce kıyılmış yeşil soğan , beyaz peynir , maydanoz , fesleğen , toz kırmızı biber ve tuzu ilave edip karıştırın.
  4. Dinlenmiş hamuru iki eşit bezeye ayırın. İki bezeyi de tepsi büyüklüğünde yarım cm kalınlığında açın.
  5. Üzerine patatesli iç harcı yayın. Diğer hamuru üzerine yayın. Geniş bir su bardağının ağzıyla yuvarlaklar kesin. Kesilen parçaları yağlanmış tepsiye koyun.
  6. Üzeri için yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumlarını üzerine serpip , önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: