9 Mayıs 2018 Çarşamba

Tavuklu Billur Kebabı Tarifi




Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
1 yemek kaşığı margarin
3-4 adet biber
2 adet domates
2 adet patlıcan
2 adet patates
Tuz
Karabiber

Yapılışı


  1. Tavuk göğüslerini istediğiniz büyüklükte doğrayın. Soğan çok ince kıyarak erimiş bir yemek kaşığı margarinde kavurun
  2. Tavuğu ilave edin ve tavuğun rengi değişince içine biber ve domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyerek pişmeye bırakın.
  3. Patlıcanları alacalı olarak soyun. Patlıcan ve patatesleri küp doğrayın.Kızgın yağda patlıcan ve patatesleri kızartın. Ocakta pişen tavuklu yemeğe ilave ederek karıştırıp servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: