Malzemeler
3 adet patates
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
1 adet soğan
1 avuç fesleğen
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Margarini tencerede eritin. Soğan ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Soğan ve patatesleri eritilen margarinin içine alarak, kapağı kapalı olarak yarım saat kadar ağı ateşte pişirin.
- Patatesler yumuşadığında, et suyu ve sütü ilave edin. Hepsini karıştırarak 10-15 dakika ara sra karıştırarak pişirin.
- Çorbayı ateşten almaya yakın ince kıyılmış fesleğeni ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek biraz daha kaynatın.
- Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder