9 Mayıs 2018 Çarşamba

Fesleğenli Çorba Tarifi




Malzemeler

3 adet patates
2 su bardağı süt
4 su bardağı et suyu
1 adet soğan
1 avuç fesleğen
2 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber


Yapılışı


  1. Margarini tencerede eritin. Soğan ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Soğan ve patatesleri eritilen margarinin içine alarak, kapağı kapalı olarak yarım saat kadar ağı ateşte pişirin.
  2. Patatesler yumuşadığında, et suyu ve sütü ilave edin. Hepsini karıştırarak 10-15 dakika ara sra karıştırarak pişirin. 
  3. Çorbayı ateşten almaya yakın ince kıyılmış fesleğeni ekleyerek karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ekleyerek biraz daha kaynatın. 
  4. Servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: