9 Mayıs 2018 Çarşamba

Taze Fasulye Ograten Tarifi




Malzemeler

1 kilo taze fasulye
1 adet tavuk göğsü
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat
1 adet yumurta sarısı
4-5 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı


  1. Taze fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Haşlayarak suyunu süzün. Fırın tepsisine dizin. Tavuk göğsünü haşlayın. Haşlanan tavuk göğsünü didikleyerek fasulyelerin üzerine koyun.
  2. Sıvıyağda unu kavurarak üzerine sütü ekleyip beşamel sosu hazırlayın. Karabiber ve tuzu beşamel sosa katarak karıştırın. 
  3. Muskat ve yumurta sarısını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Fasulyelerin üzerine beşamel sosu ayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serperek, önceden ısınmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: