Malzemeler
2-3 adet orta adet patlıcan
150 gram beyaz peynir
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ (Kızartmak için)
Yapılışı
- Patlıcanların kabuklarını alaca soyarak, 2 cm kalınlığında dilimlere ayırın ve acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin.
- Beyaz peyniri çatalla ezin. İçine yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyerek karıştırın.
- Patlıcanları sudan çıkararak, kurulayın. Patlıcan dilimlerinin üzerine peynirli içten koyduktan sonra üzerine diğer patlıcan dilimi ile kapatın.
- Yağı tavada kızdırın. Patlıcan böreklerini kızartın. Kızaran patlıcan böreklerini fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder