9 Mayıs 2018 Çarşamba

Peynirli Patlıcan Böreği Tarifi




Malzemeler

2-3 adet orta adet patlıcan
150 gram beyaz peynir
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ (Kızartmak için)

Yapılışı


  1. Patlıcanların kabuklarını alaca soyarak, 2 cm kalınlığında dilimlere ayırın ve acısının gitmesi için tuzlu suda bekletin. 
  2. Beyaz peyniri çatalla ezin. İçine yumurta, tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz ekleyerek karıştırın. 
  3. Patlıcanları sudan çıkararak, kurulayın. Patlıcan dilimlerinin üzerine peynirli içten  koyduktan sonra üzerine diğer patlıcan dilimi ile kapatın.
  4. Yağı tavada kızdırın. Patlıcan böreklerini kızartın. Kızaran patlıcan böreklerini fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: