Malzemeler
16 dilim pastırma
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
2 adet domates
1 adet limon
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı ince kıyılmış mantar
Karabiber
Yağlı kağıt
Yapılışı
- Yağlı kağıdı dört eşit parçaya ayırın. Pastırma konacak yerleri tereyağı ile yağlayın. Bir tavada zeytinyağını koyup, bunda piyazlık doğranan soğanları kavurun.
- Yağlı kağıtlara önce pastırmaları uzunlamasına yan yana dizin.Üzerine sotelenmiş soğan, ince dilimlenmiş domates, limon, maydanoz ve mantarları eşit şekilde paylaştırın. Karabiber serpin.
- Yağlı kağıtları, pastırmanın pişerken kurumaması için hava almayacak şekilde kapatın. Fırında yada ızgarada pişirerek, yağlı kağıtları açarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder