Malzemeler
Yarım kilo kıyma
2 adet soğan
3 diş sarımsak
2-3 dilim ıslatılmış ekmek
1 adet yumurta
2 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Kızartmak İçin
Yarım su bardağı sıvıyağ
Sosu İçin
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
1 diş sarımsak
4 adet domates
4-5 adet sivri biber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
Yapılışı
- Derin bir kapta rendelenmiş soğan, ekmek içini, yumurta, karabiber, tuz, kimyonu iyice karıştırarak iyice yoğurun.
- Kıymadan parçalar alarak parmak biçimi vererek yuvarlayın. Köfteleri kızgın sıvıyağda kızartın ve ısıya dayanıklı bir yere alarak üzerini kapatın.
- Sosu için bir tavaya sıvıyağı alarak kızdırın. İnce doğranan soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun. Küp şeklinde doğranmış domates ve küçük doğranmış biberleri ilave edin.
- Tuz, karabiber, ve pul biberi ekleyerek 5 dakika orta ateşte pişirin. Unu suyun içinde eritikten sonra sosa ilave ederek bir kaç dakika daha pişirin.
- Hazırlanan sosu köftelerin kızaran sucuk köftelerin üzerine dökün. Sucuk köfteleri sosla birlikte kısık ateşte en az yarım saat pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder