12 Nisan 2018 Perşembe

Cevizli Kömeç Tarifi




Malzemeler

1 paket yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
300 gram ceviz
Aldığı kadar un

Üzeri İçin

1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu yada susam

Yapılışı


  1. Ilık suya yaş maya ve şekeri koyarak karıştırın ve kabarana kadar bekletin. Derin bir kaba un,yarım çay bardağı sıvıyağ, süt, tuz ve kabarmış olan mayayı koyarak hepsini yoğurun.
  2. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Sıcak bir yerde mayalanana kadar bekletin. Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oklava ile olabildiğince ince açın.
  3. Hamurun üzerine sıvıyağ sürerek çekilmiş olan cevizleri serpin. Bütün hamurlara aynı iişlemi uygulayarak üst üste koyun. En üstteki hamuru da yağlayın.
  4. Hamurun ortasını delerek içten dışa doğru kıvırın. Kıvrılan hamuru bir yerinden kesip, yağlanan tesiye dolayarak yerleştirin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş yada susam serperek süsleyin. Bu şekilde yarım saat mayalanması için sıcak bir yerde bekletin.
  6. 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: