Malzemeler
1 paket yaş maya
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
300 gram ceviz
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu yada susam
Yapılışı
- Ilık suya yaş maya ve şekeri koyarak karıştırın ve kabarana kadar bekletin. Derin bir kaba un,yarım çay bardağı sıvıyağ, süt, tuz ve kabarmış olan mayayı koyarak hepsini yoğurun.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Sıcak bir yerde mayalanana kadar bekletin. Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oklava ile olabildiğince ince açın.
- Hamurun üzerine sıvıyağ sürerek çekilmiş olan cevizleri serpin. Bütün hamurlara aynı iişlemi uygulayarak üst üste koyun. En üstteki hamuru da yağlayın.
- Hamurun ortasını delerek içten dışa doğru kıvırın. Kıvrılan hamuru bir yerinden kesip, yağlanan tesiye dolayarak yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş yada susam serperek süsleyin. Bu şekilde yarım saat mayalanması için sıcak bir yerde bekletin.
- 180 derece ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder