11 Nisan 2018 Çarşamba

Pastane Poğaçası Tarifi




Malzemeler

150-200 gram beyaz peynir
1 yemek kaşığı tuz
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı su, süt karışımı
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
500 gram un

Yapılışı


  1. Unu eleyerek, ortasını havuz gibi açın. Su ve süt karışımını ılıtarak bunu içinde maya ve şekeri eritin.15 dakika mayanın kabarması için bekletin ve bu karışımı unun ortasına koyun.
  2. Margarin ve yumurtayı ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat kabarması için bir kenarda bekletin.
  3. Kabaran hamuru bir kez daha yoğurun. Hamurdan limon büyüklüğünde paralar koparın. Elinizle açın ve ortasına peynir koyup, poğaça şekli verin.
  4. Yağlanmış tepsiye dizerek yarım saat tepside bekletin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: