12 Nisan 2018 Perşembe

Bohça Kebabı Tarifi




Malzemeler

Yarım su bardağı zeytinyağ
3 yemek kaşığı tereyağ
650 gram küçük doğranmış dana eti
150 gram arpacık soğan
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
10-15 adet kültür mantarı
2 adet domates
Yarım yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı un
2 litre su
Tuz
Kekik


Krep Harcı İçin

1 su bardağı un
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı zeytiyağ
Tuz

Yapılışı


  1. Önce krebi yapın. Bunu için derin bir kaba bütün malzemeyi koyarak iyice çırpın. 1 çay kaşığı ile yağlanmış tavaya bir kepçe kadar dökün. (Fazla dökerseniz krebiniz kalın olur. Bence siz tavanızın büyüklüğünü göz önüne alarak yeteri kadar dökün.
  2. Krebin iki yüzünü de pişirin. Tüm krep malzemesi bitene kadar pişirin ve  bir kenarda bekletin. Bir tencereye zeytinyağını kızdırıp, dana etini ekleyin. Etin rengi değişene kadar kavurun.
  3.  Kavrulan etlere arpacık soğanlarını, küp kesilen sarı ve kırmızı biberleri, dörde bölünen mantarları, kabuğu soyulan ve doğranan domatesleri ilave edin.
  4. Hepsini bir sürü kavurduktan sonra un ve salçayı ekleyin. 1-2 dakika kavurduktan sonra 2 litre suyu ekleyin.
  5. 40-45 dakika kadar kaynatın. Tuz ve kekiğini ayarlayın. Tencerenin üzerinde oluşan köpükleri delikli bir kepçe ile alın.
  6. Pişen bütün malzemeyi delikli kepçe ile suyunu süzüp, kreplere paylaştırın. Bohça şekli vererek sıcak suda bekletip az yumuşamış olan yeşil soğan yaprakları ile bohçaları bağlayın.
  7. Süzdüğünüz etin suyunu kreplerin etrafına dökerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: