Malzemeler
3-4 adet kabak
250 gram kıyma
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Nane
Kekik
Pul biber
Zeytinyağ
Sosu İçin
1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Yapılışı
- Kabakları yıkayarak uzun bir şekilde ortadan ikiye kesin. İkiye kesilen kabakların içlerini oyun. İçleri oyulan kabakları zeytinyağında hafif kızartın ve fırın kabına alın.
- Tavada zeytinyağını kızartın. Küp doğranan soğanı zeytinyağında kavurun. Soğan tam kavrulmadan içine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kavrulan kıyma soğanın içine tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak, nane, kekik pul biber koyarak ateşten alın.
- Kabakların içine bu harçtan eşit şekilde koyun. Üzerini domates dilimleri ile süsleyin. Derin bir kapta su salçayı açarak bu sosu kabakların üzerine gezdirin.
- Fırın tepsisini 180 derece ayarlı fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder