9 Nisan 2018 Pazartesi

Kabak Bayıldı Tarifi




Malzemeler

3-4 adet kabak
250 gram kıyma
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Nane
Kekik
Pul biber
Zeytinyağ

Sosu İçin

1 silme yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su


Yapılışı


  1. Kabakları yıkayarak uzun bir şekilde ortadan ikiye kesin. İkiye kesilen kabakların içlerini oyun. İçleri oyulan kabakları zeytinyağında hafif kızartın ve fırın kabına alın.
  2. Tavada zeytinyağını kızartın. Küp doğranan soğanı zeytinyağında kavurun. Soğan tam kavrulmadan içine kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  3. Kavrulan kıyma soğanın içine tuz, karabiber, ezilmiş sarımsak, nane, kekik pul biber koyarak ateşten alın. 
  4. Kabakların içine bu harçtan eşit şekilde koyun. Üzerini domates dilimleri ile süsleyin. Derin bir kapta su salçayı açarak bu sosu kabakların üzerine gezdirin.
  5. Fırın tepsisini 180 derece ayarlı fırında 10-15 dakika kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: