12 Nisan 2018 Perşembe

Limonlu Kek Tarifi




Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet limonun suyu

Kreması 

2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
İstediğiniz renkte gıda boyaları

Yapılışı


  1. derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Üzerine diğer malzemeleri koyarak çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip ilave edin. Limon kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.
  2. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış fırın kabına boşaltın. 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  3. Kekin pişip pişmediğini kürdanı batırıp, kürdan temiz çıktığında anlayabilirsiniz. Pişen kek soğutulurken derin bir kapta krem şanti ve süt katılaşana kadar çırpılır. 
  4. İstediğiniz renkteki gıda boyaları ile renklendirilerek sıkma torbasına koyulup. limonlu kek istediğiniz şekilde süslenir. Buzdolabında 2-3 saat bekletilip dilimlenerek servis yapılır.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: