Malzemeler
250 gram irmik
250 gram un
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
Tuz
Sıvı yağ (kızartmak için)
Şerbeti İçin
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Yapılışı
- Önce şerbeti için bir tencereye su ve şekeri alın. Koyulaşmaya başladığında limon suyunu ekleyin.Bir iki taşım kaynatarak şerbeti ateşten alın ve soğutun.
- Derin bir kaseye un, irmik, yoğurt, yumurtaları, mayayı,bir çimdik tuzu koyarak iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat mayalanması için bekletin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak rendeye bastırarak şekil verin.
- Kızgın yağda kızartarak hemen soğumuş olan şerbete koyun. Tatlılar şerbeti çektikten sonra servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder