5 Nisan 2018 Perşembe

Hurma Tatlısı Tarifi




Malzemeler

250 gram irmik
250 gram un
1 su bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
Tuz
Sıvı yağ (kızartmak için)

Şerbeti İçin

4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu

Yapılışı


  1. Önce şerbeti için bir tencereye su ve şekeri alın. Koyulaşmaya başladığında limon suyunu ekleyin.Bir iki taşım kaynatarak şerbeti ateşten alın ve soğutun.
  2. Derin bir kaseye un, irmik, yoğurt, yumurtaları, mayayı,bir çimdik tuzu koyarak iyice yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp yarım saat mayalanması için bekletin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak rendeye bastırarak şekil verin. 
  4. Kızgın yağda kızartarak hemen soğumuş olan şerbete koyun. Tatlılar şerbeti çektikten sonra servis tabağına alarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: