20 Nisan 2018 Cuma

Ayvalı Kremalı Tart kek Tarifi




Malzemeler

2,5 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya


İçi İçin

2-3 adet ayva
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker

Kreması

3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Yapılışı


  1. Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra bütün malzemeleri ekleyerek kek kıvamına gelene kadar hepsini mikserle çırpın.
  2. Tart kalıbını yağlayarak bu karışımı içine döküp 180 derecede ısınmış fırında pişirin. Pişen tart keki fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin. 
  3. Bu arada bir tencereye bütün krema malzemelerini koyup iyice çırpın. Ateşte Çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Soğuması için bekletin.
  4. Tart kekiniz ve kremanız soğurken İçi için ayvaların yıkayıp, temizleyin ve kabuklarını soyun. Ayvaların çekirdeklerini çıkararak elma dilimi şeklinde kesin. 
  5. Ayvaları tencereye koyup, üzerine şekeri dökün. Şeker ve ayvaları arada bir karıştırarak beraber biraz pişirin. Üzerine suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar 25-30 dakika pişirin.
  6. Tart kek soğuduğunda kalıptan çıkarıp, ters çevirin. Üzerine karamelize olmuş ayva dilimlerini dizin. Ayvaların üzerine de hazırladığınız kremayı, her tarafına gelecek şekilde yayın. 
  7. Üzerini top top çikolata ile süsleyin. Buzdolabında en az 6-7 saat bekletin ve servis yapın.
Afiyet olsun.










Hiç yorum yok: