Malzemeler
2,5 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İçi İçin
2-3 adet ayva
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Kreması
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra bütün malzemeleri ekleyerek kek kıvamına gelene kadar hepsini mikserle çırpın.
- Tart kalıbını yağlayarak bu karışımı içine döküp 180 derecede ısınmış fırında pişirin. Pişen tart keki fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin.
- Bu arada bir tencereye bütün krema malzemelerini koyup iyice çırpın. Ateşte Çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Soğuması için bekletin.
- Tart kekiniz ve kremanız soğurken İçi için ayvaların yıkayıp, temizleyin ve kabuklarını soyun. Ayvaların çekirdeklerini çıkararak elma dilimi şeklinde kesin.
- Ayvaları tencereye koyup, üzerine şekeri dökün. Şeker ve ayvaları arada bir karıştırarak beraber biraz pişirin. Üzerine suyu ekleyin ve suyunu çekene kadar 25-30 dakika pişirin.
- Tart kek soğuduğunda kalıptan çıkarıp, ters çevirin. Üzerine karamelize olmuş ayva dilimlerini dizin. Ayvaların üzerine de hazırladığınız kremayı, her tarafına gelecek şekilde yayın.
- Üzerini top top çikolata ile süsleyin. Buzdolabında en az 6-7 saat bekletin ve servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder