Malzemeler
2 adet soğan
1 bağ karalahana
Yarım çay bardağı pirinç
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Karalahanaları temizleyip yıkayın. Temizlenen karalahanaların saplarını ayıklayın. Karalahanaları incecik doğrayın.
- Tencereye küp doğranan soğanları yayın. Üzerine ince doğranan karalahanaları yayın. Sıvıyağı üzerine gezdirin.
- Karalahana yaprakları hafif diriliğini kaybedene kadar ağır ateşte pişirin. Yıkanmış pirinçleri ilave ederek karıştırın. Karalahana yapraklarının seviyesine kadar sıcak su ekleyin.
- Tuzunu karabiberini ekleyerek pirinçler şişene kadar pişirin. Soğutarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder