11 Nisan 2018 Çarşamba

Karalahana Diblesi Tarifi




Malzemeler

2 adet soğan
1 bağ karalahana
Yarım çay bardağı pirinç
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Yapılışı


  1. Karalahanaları temizleyip yıkayın. Temizlenen karalahanaların saplarını ayıklayın. Karalahanaları incecik doğrayın. 
  2. Tencereye küp doğranan soğanları yayın. Üzerine ince doğranan karalahanaları yayın. Sıvıyağı üzerine gezdirin. 
  3. Karalahana yaprakları hafif diriliğini kaybedene kadar ağır ateşte pişirin. Yıkanmış pirinçleri ilave ederek karıştırın. Karalahana yapraklarının seviyesine kadar sıcak su ekleyin.
  4. Tuzunu karabiberini ekleyerek pirinçler şişene kadar pişirin. Soğutarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: