Malzemeler
Hamuru İçin
4-5 su bardağı un
1 su bardağı sulu yoğurt
Tuz
Su
İç Malzemesi
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Semizotu
Tuz
Zeytinyağ
Yapılışı
- Hamuru için bütün malzemeyi derin bir kapta yoğurun ve fazla katı olmayan bir hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırın ve kenarda yarım saat kadar dinlendirin.
- İç malzemesi için önce semiz otlarını iyice temizleyerek bol suda yıkayın ve sularının süzülmesi için kenarda süzgeçte bekletin.
- Bir tencereye mercimekleri suda yıkayıp, suda yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan mercimeklerin suyunu süzün. Ayrı bir tencerede zeytinyağında küp doğranmış soğanı kavurun.
- Kavrulan soğanların içine salçayı katarak salçayı kavurun. İçine doğranan ve yıkanan semizotlarını haşlanan mercimekleri ekleyin ve iyice karıştırın.
- Hazırlanan mercimekli semizotlu iç harcını kenarda soğuması için bekletin.
- Dinlenen hamur bezelerini oklava ile açın. Üzerine zeytinyağını her tarafına gelecek şekilde dökün.
- İçine mercimekli semizotlu harcın bir kısmını açılan bezenin her tarafına yayın.Harcı koyduktan sonra rulo şeklinde sarın ve yağlanan fırın kabına istediğiniz şekilde koyun.
- İsterseniz üzerine yumurta, yoğurt sıvı yağ karışımlı sos dökebilirsiniz. İsterseniz üzerine sadece sıvı yağ sürün.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder