9 Nisan 2018 Pazartesi

El Açması Mercimekli Semizotlu Börek Tarifi




Malzemeler

Hamuru İçin

4-5 su bardağı un
1 su bardağı sulu yoğurt
Tuz
Su

İç Malzemesi

1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Semizotu
Tuz
Zeytinyağ

Yapılışı


  1. Hamuru için bütün malzemeyi derin bir kapta yoğurun ve fazla katı olmayan bir hamur elde edin. Hamuru bezelere ayırın ve kenarda yarım saat kadar dinlendirin.
  2. İç malzemesi için önce semiz otlarını iyice temizleyerek bol suda yıkayın ve sularının süzülmesi için kenarda süzgeçte bekletin.
  3. Bir tencereye mercimekleri suda yıkayıp, suda yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan mercimeklerin suyunu süzün. Ayrı bir tencerede zeytinyağında küp doğranmış soğanı kavurun.  
  4. Kavrulan soğanların içine salçayı katarak salçayı kavurun. İçine doğranan ve yıkanan semizotlarını haşlanan mercimekleri ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Hazırlanan mercimekli semizotlu iç harcını kenarda soğuması için bekletin. 
  6. Dinlenen hamur bezelerini oklava ile açın. Üzerine zeytinyağını her tarafına gelecek şekilde dökün.
  7. İçine mercimekli semizotlu harcın bir kısmını açılan bezenin her tarafına yayın.Harcı koyduktan sonra rulo şeklinde sarın ve yağlanan fırın kabına istediğiniz şekilde koyun.
  8. İsterseniz üzerine yumurta, yoğurt sıvı yağ karışımlı sos dökebilirsiniz. İsterseniz üzerine sadece sıvı yağ sürün.
  9. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.






Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: