20 Nisan 2018 Cuma

Çi Börek Tarifi




Malzemeler

Hamur Malzemeleri

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
Tuz


İç Harcı İçin

250 gram kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
5-6 yemek kaşığı su

Kızartmak İçin 

Sıvıyağ

Yapılışı


  1. Derin bir kapta hamur malzemeleri olan un, su, tuz sirke'yi karıştırıp, hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurunuzdan ceviz büyülüğünde bezeler yapıp, en az yarım saat üzerini nemli bezle örterek dinlendirin. 
  2. Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlamak için derin bir kaba soğanı rendeleyin. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve suyu ilave ederek yumuşak bir kıvam elde edin.
  3. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun bir tarafına kıymalı harçtan yeterince koyarak, harcı hamurun üzerine kaşığın tersi ile yayın.
  4. Hamurun diğer tarafını üzerine yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını kesici alet yada kahve fincanı, çay bardağı altı ile de kesebilirsiniz. 
  5. Tavaya yeterince sıvıyağı koyup iyice kızdırın. Çi böreklerinizi kızan sıvıyağda iki tarafını da altın sarısı renk alana kadar kızartın. Yanında ayranla, sıcak servis yapın. 
Afiyet olsun.











Hiç yorum yok: