Malzemeler
Hamur Malzemeleri
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
İç Harcı İçin
250 gram kıyma
1 adet soğan
Karabiber
Tuz
5-6 yemek kaşığı su
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Yapılışı
- Derin bir kapta hamur malzemeleri olan un, su, tuz sirke'yi karıştırıp, hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurunuzdan ceviz büyülüğünde bezeler yapıp, en az yarım saat üzerini nemli bezle örterek dinlendirin.
- Hamur dinlenirken iç malzemesini hazırlamak için derin bir kaba soğanı rendeleyin. Üzerine kıyma, tuz, karabiber ve suyu ilave ederek yumuşak bir kıvam elde edin.
- Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurun bir tarafına kıymalı harçtan yeterince koyarak, harcı hamurun üzerine kaşığın tersi ile yayın.
- Hamurun diğer tarafını üzerine yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını kesici alet yada kahve fincanı, çay bardağı altı ile de kesebilirsiniz.
- Tavaya yeterince sıvıyağı koyup iyice kızdırın. Çi böreklerinizi kızan sıvıyağda iki tarafını da altın sarısı renk alana kadar kızartın. Yanında ayranla, sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder