Malzemeler
5 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
250 gram ezilmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
- Fırın tepsisini yağlayın ve bir adet yufkayı fırın kabına yerleştirin.Yerleştirirken yufkanın kenarlarını fırın kabından sarkıtın.
- Ayrı bir yerde süt, yumurta ve sıvı yağı karıştırın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayarak yumurtalı sütlü karışıma katın.
- Bu karışımın yarısın fırın kabındaki yufkanın üzerine dökün.Ortasına beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanoz karışımını dökün.
- Üzerine kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın. Kenarlardan sarkan yufka parçalarını düzgün olarak üzerine kapatın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder