11 Nisan 2018 Çarşamba

Kolay Su Böreği Tarifi




Malzemeler

5 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
250 gram ezilmiş beyaz peynir
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı


  1. Fırın tepsisini yağlayın ve bir adet yufkayı fırın kabına yerleştirin.Yerleştirirken yufkanın kenarlarını fırın kabından sarkıtın.
  2. Ayrı bir yerde süt, yumurta ve sıvı yağı karıştırın. Kalan yufkaları iri parçalar halinde parçalayarak yumurtalı sütlü karışıma katın.
  3. Bu karışımın yarısın fırın kabındaki yufkanın üzerine dökün.Ortasına beyaz peynir, kaşar peyniri ve maydanoz karışımını dökün.
  4. Üzerine kalan sütlü yufkalı karışımı boşaltın. Kenarlardan sarkan yufka parçalarını düzgün olarak üzerine kapatın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: