17 Nisan 2018 Salı

Anne Köftesi Tarifi




Malzemeler

Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım kuru ekmek
Karabiber
Nane
Kimyon
Kekik
Tuz
Zeytinyağ

Yapılışı


  1. En başta kuru ekmeği derin bir kaba koyup, üzerine su ekleyin. Suyun İçinde ekmek yumuşayan kadar bekletin.
  2. Ayrı bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, ince doğranan maydanozu, yumurtayı, tuzu, karabiberi, nane ve kekiği ekleyin. En son suyun içinde yumuşayan ekmeğin suyunu iyice sıkarak ekleyin ve iyice yoğurun.
  3. Hazırlanan kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle köfte şekli verin. Köftelerin hepsini bir tabağa alarak, en az yarım saat buzdolabında bekletin.
  4. Tavaya zeytinyağını alarak kızdırın. Zeytinyağına buzdolabında iyice dinlenen köfteleri tavaya alarak, köftelerin iki yüzünü kızartın. Servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: