Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım kuru ekmek
Karabiber
Nane
Kimyon
Kekik
Tuz
Zeytinyağ
Yapılışı
- En başta kuru ekmeği derin bir kaba koyup, üzerine su ekleyin. Suyun İçinde ekmek yumuşayan kadar bekletin.
- Ayrı bir kaba rendelenmiş soğanı, kıymayı, ince doğranan maydanozu, yumurtayı, tuzu, karabiberi, nane ve kekiği ekleyin. En son suyun içinde yumuşayan ekmeğin suyunu iyice sıkarak ekleyin ve iyice yoğurun.
- Hazırlanan kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle köfte şekli verin. Köftelerin hepsini bir tabağa alarak, en az yarım saat buzdolabında bekletin.
- Tavaya zeytinyağını alarak kızdırın. Zeytinyağına buzdolabında iyice dinlenen köfteleri tavaya alarak, köftelerin iki yüzünü kızartın. Servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder