5 Mart 2018 Pazartesi

Terbiyeli Brüksel Lahanası Tarifi




Malzemeler

1 kilo brüksel lahanası
2 adet soğan
1 limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
1-2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Yapılışı


  1. Soğanları incecik doğrayın. Tencerede sıvı yağı kızdırın ve ince doğranan soğanları bu yağda kavurun. Brüksel lahanasını ekleyerek hafifçe kavurun.
  2. Sıcak suyu ve tuzu ilave edip kapağını kapatarak lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Limon suyu , krema ve yumurta sarısını ayrı bir yerde iyice çırpın. 
  3. Pişmekte olan lahanaların üzerine azar azar dökerek kesilmemesi için sürekli karıştırın. Üzerine pul biber serperek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: