Malzemeler
1 kilo brüksel lahanası
2 adet soğan
1 limonun suyu
1 adet yumurta sarısı
1-2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Soğanları incecik doğrayın. Tencerede sıvı yağı kızdırın ve ince doğranan soğanları bu yağda kavurun. Brüksel lahanasını ekleyerek hafifçe kavurun.
- Sıcak suyu ve tuzu ilave edip kapağını kapatarak lahanalar yumuşayana kadar pişirin. Limon suyu , krema ve yumurta sarısını ayrı bir yerde iyice çırpın.
- Pişmekte olan lahanaların üzerine azar azar dökerek kesilmemesi için sürekli karıştırın. Üzerine pul biber serperek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder