14 Mart 2018 Çarşamba

Ispanaklı Tepsi Böreği Tarifi




Malzemeler

6 adet yufka

Sosu

1 su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağ

İç Malzemesi

500 gram ıspanak
250-300 gram beyaz peynir yada lor peyniri
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ

Üzeri için

1 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı yoğurt
Tuz


Yapılışı

  1. Önce iç malzemesi için ıspanakları iyice yıkayarak, ıspanakları doğrayın. Ispanakların içine  beyaz peyniri yada lor peynirini, tuz ve karabiberi ekleyin. hepsini iyice karıştırın İç malzemeyi üçe bölün.
  2. Ayrı bir yerde derin bir kapta sosu için suyu ve zeytinyağını karıştırın. Fırın kabını hafifçe yağlayın. Birinci yufkayı fırın kabına yayın. üzerine su ve zeytinyağ sosundan dökün. İkinci yufkayı üzerine yayın ve tekrar sostan dökün.
  3. İki yufkanın üzerine üçe böldüğünüz ıspanaklı iç harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın. Kalan 4 yufkayı da aynı şekilde fırın kabına yerleştirin. Dilimleyerek kesin.
  4. Kalan sosu böreğin üzerine gezdirin ve buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenen böreğin üzerine yoğurt, yumurta ve tuz karışımı sostan sürün. 
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: