1 Mart 2018 Perşembe

Kol Böreği Tarifi




Malzemeler

4 adet hazır yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurtanın sarısı

İçi İçin

5-6 adet iri patates
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Yapılışı


  1. Patatesleri  haşlayın ve kabuklarını soyun. Kabukları soyulan patatesleri küp küp doğrayın. Tavaya sıvı yağı alarak, küp doğranan soğanları kavurun.
  2. Kavrulan soğanların üzerine patatesleri, ince kıyılmış maydanozları, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
  3. Tavayı ateşten alıp, soğutun. Yufkanın birini düz bir zemine serin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Patatesli harçtan yeterince dökün.
  4. Yufkayı rulo yaparak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayarak, kendi etrafında döndürerek yerleştirin.
  5. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak, hepsini fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sıvı yağla inceleterek sürün. 
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak yada ılık servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: