Malzemeler
4 adet hazır yufka
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurtanın sarısı
İçi İçin
5-6 adet iri patates
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet soğan
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyun. Kabukları soyulan patatesleri küp küp doğrayın. Tavaya sıvı yağı alarak, küp doğranan soğanları kavurun.
- Kavrulan soğanların üzerine patatesleri, ince kıyılmış maydanozları, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın.
- Tavayı ateşten alıp, soğutun. Yufkanın birini düz bir zemine serin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Patatesli harçtan yeterince dökün.
- Yufkayı rulo yaparak sarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayarak, kendi etrafında döndürerek yerleştirin.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayarak, hepsini fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısını sıvı yağla inceleterek sürün.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak yada ılık servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder