1 Mart 2018 Perşembe

Fıstıklı Kadayıf Tarifi




Malzemeler

250 gram kadayıf
3-4 yemek kaşığı tereyağ
150 gram antepfıstığı

Şerbeti İçin

4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu

Yapılışı


  1. Önce şerbeti hazırlayın. Bir tencereye su ve şekeri koyarak 10 dakika kadar kaynatın. İçine yarım limonun suyunu sıkarak, ılınmaya bırakın.
  2. Tereyağını bir tavada eritin. Kadayıf ve eriyen tereyağını derin bir kasede didikleyerek karıştırın. 
  3. Orta boy bir fırın kabını yağlayın ve kadayıfların yarısını yayın. Üzerine antepfıstığını serpin. Kalan kadayıfları antepfıstıklarının üzerine yayın. 
  4. Rulo haline getirip 2-3 parmak genişliğinde dilimleyin. Elinizle yassıltarak, tepsiye dizin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Kenarda ılınması için beklettiğiniz şerbeti kadayıfların üzerine gezdirerek servis yapın. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: