Malzemeler
250 gram kadayıf
3-4 yemek kaşığı tereyağ
150 gram antepfıstığı
Şerbeti İçin
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yarım limonun suyu
Yapılışı
- Önce şerbeti hazırlayın. Bir tencereye su ve şekeri koyarak 10 dakika kadar kaynatın. İçine yarım limonun suyunu sıkarak, ılınmaya bırakın.
- Tereyağını bir tavada eritin. Kadayıf ve eriyen tereyağını derin bir kasede didikleyerek karıştırın.
- Orta boy bir fırın kabını yağlayın ve kadayıfların yarısını yayın. Üzerine antepfıstığını serpin. Kalan kadayıfları antepfıstıklarının üzerine yayın.
- Rulo haline getirip 2-3 parmak genişliğinde dilimleyin. Elinizle yassıltarak, tepsiye dizin. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kenarda ılınması için beklettiğiniz şerbeti kadayıfların üzerine gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder