5 Mart 2018 Pazartesi

Bulgurlu Cevizli Börek Tarifi




Malzemeler

6 adet yufka
1 su bardağı köftelik ince bulgur
Yeteri kadar su
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu

Yapılışı


  1. Bulguru bir kaba alarak, üzerine 1 su bardağı sıcak su koyun. Kapağını kapatarak 10 dakika bekleyip bulgurun şişmesini bekleyin.
  2. Tereyağını tavaya alarak eritin. Üzerine kıyma ve soğan koyup kavurun. Ocağı kapatarak, içine bulgur, ceviz, kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve pul biberi ekleyin.
  3. Hepsini harmanlayarak kenara alın,. Yufkaları üst üste koyun ve dörde bölün. Geniş kısımlarına bulgurlu kıymalı harçtan koyarak, sarın.
  4. Bütün yufkaları böyle hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın. Hafif yağlanan fırın kabına dizerek, önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: