Malzemeler
6 adet yufka
1 su bardağı köftelik ince bulgur
Yeteri kadar su
2 yemek kaşığı tereyağ
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 su bardağı ceviz içi
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
1 adet yumurtanın akı
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı
- Bulguru bir kaba alarak, üzerine 1 su bardağı sıcak su koyun. Kapağını kapatarak 10 dakika bekleyip bulgurun şişmesini bekleyin.
- Tereyağını tavaya alarak eritin. Üzerine kıyma ve soğan koyup kavurun. Ocağı kapatarak, içine bulgur, ceviz, kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve pul biberi ekleyin.
- Hepsini harmanlayarak kenara alın,. Yufkaları üst üste koyun ve dörde bölün. Geniş kısımlarına bulgurlu kıymalı harçtan koyarak, sarın.
- Bütün yufkaları böyle hazırlayın. Önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulayın. Hafif yağlanan fırın kabına dizerek, önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder