Malzemeler
300 gram soyulmuş balkabağı
1 adet soğan
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı pirinç
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
4 su bardağı su
1 çay kaşığı muskat
Yarım demet incecik kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
Yapılışı
- Balkabağını kuşbaşı iriliğinde olacak şekilde doğrayın. Tencereye 1 su bardağı suyu ve balkabaklarını alarak, balkabakları yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Soğanı küp küp doğrayın, pirinci yıkayarak süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtarak soğanı kavurun. 3 su bardağı su, balkabakları ve pirinci ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Karışımı blenderden geçirip tencereye alın. Bir taşım kaynatıp, üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder