6 Mart 2018 Salı

Tavuklu Sürpriz Tarifi




Malzemeler

2 adet tavuk göğsü
2-3 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 adet haşlanmış havuç
5-6 yemek kaşığı mayonez
Yarım su bardağı konserve bezelye
4-5 yemek kaşığı konserve mısır
4-5 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
Yarım denet dereotu
3 adet yufka

Yapılışı


  1. Bir tencereye tavuk göğüslerini, sarımsakları, limon suyunu, tuzu, iri doğranmış soğanı ve üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek haşlayın.
  2. Piştikten sonra tavuk göğüslerini tencereden alarak küçük küçük doğrayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. 
  3. Haşlanmış havuçları çok ufak doğrayın. Havuçlar, mayonez, bezelye, mısırı, iri dövülmüş cevizi, kıyılmış dereotunu ve tavuk göğüslerini derin bir kapta birleştirerek karıştırın.
  4. Düz bir zemine yufkayı serin. Büyük servis tabağı büyüklüğünde yufkayı kesin. Yufkadan böyle 4 yuvarlak parça çıkarın.
  5. İkinci yufkayı sererek, servis tabağından biraz küçük yuvarlaklar kesin. Bundan da 4 yuvarlak parça kesin.Üçüncü yufkayı da düz zemine sererek, yemek tabağından küçük olan büyük bir kase yardımı ile tekrar 4 parça kesin. 
  6. İlk kesilen yufkanın ortasına fırça ile sıvı yağ sürün. İkinci orta büyüklükteki parçayı üzerine koyarak ortasını yağlayın. Son küçük yuvarlak parçayı da ortasına yerleştirin.
  7. Üç yufkanın hepsini küçük güveç kalıbına oturtarak, yufkanın kenarlarını volanlı bir şekilde yerleştirin. Kenarlarında yağ sürün.
  8. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Hazırlanan güveçleri önceden 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
  9. Kapları fırından alıp soğutun, içlerine tavuklu içten koyarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: