Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2-3 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
1 adet haşlanmış havuç
5-6 yemek kaşığı mayonez
Yarım su bardağı konserve bezelye
4-5 yemek kaşığı konserve mısır
4-5 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
Yarım denet dereotu
3 adet yufka
Yapılışı
- Bir tencereye tavuk göğüslerini, sarımsakları, limon suyunu, tuzu, iri doğranmış soğanı ve üzerini geçecek kadar suyu ilave ederek haşlayın.
- Piştikten sonra tavuk göğüslerini tencereden alarak küçük küçük doğrayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
- Haşlanmış havuçları çok ufak doğrayın. Havuçlar, mayonez, bezelye, mısırı, iri dövülmüş cevizi, kıyılmış dereotunu ve tavuk göğüslerini derin bir kapta birleştirerek karıştırın.
- Düz bir zemine yufkayı serin. Büyük servis tabağı büyüklüğünde yufkayı kesin. Yufkadan böyle 4 yuvarlak parça çıkarın.
- İkinci yufkayı sererek, servis tabağından biraz küçük yuvarlaklar kesin. Bundan da 4 yuvarlak parça kesin.Üçüncü yufkayı da düz zemine sererek, yemek tabağından küçük olan büyük bir kase yardımı ile tekrar 4 parça kesin.
- İlk kesilen yufkanın ortasına fırça ile sıvı yağ sürün. İkinci orta büyüklükteki parçayı üzerine koyarak ortasını yağlayın. Son küçük yuvarlak parçayı da ortasına yerleştirin.
- Üç yufkanın hepsini küçük güveç kalıbına oturtarak, yufkanın kenarlarını volanlı bir şekilde yerleştirin. Kenarlarında yağ sürün.
- Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Hazırlanan güveçleri önceden 200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Kapları fırından alıp soğutun, içlerine tavuklu içten koyarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder