Malzemeler
3-4 adet patates
1 adet küçük karnabahar
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
200 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
4-5 adet sivri biber
1 adet domates ve biber salçası karışımı
Tuz
Yapılışı
- Patateslerin kabuklarını soyarak elma dilimi şeklinde kesin. Karnabaharı çiçeklerinden ayırın. Tencereye zeytinyağını alarak soğan, sarımsak ve kıymayı kavurun.
- Üzerine doğranan biberleri, salçaları ekleyerek kavurun. İçine tuzunu ekleyin. Geniş bir tencereye patates dilimlerini yerleştirin. Üzerine salçalı sosun yarısını yayın.
- Karnabahar çiçeklerini salçalı sosun üzerine yerleştirin. Kalan salçalı sosu dökerek, sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu dökün.
- Ağır ateşte yemeği hiç karıştırmadan pişirin. Ateşten alarak ılınmasını bekleyin. Servis tabağına alarak üzerine kırmızı pulbiber ve dereotu serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder