6 Mart 2018 Salı

Patatesli Karnabahar Tarifi




Malzemeler

3-4 adet patates
1 adet küçük karnabahar
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
200 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
4-5 adet sivri biber
1 adet domates ve biber salçası karışımı
Tuz

Yapılışı


  1. Patateslerin kabuklarını soyarak elma dilimi şeklinde kesin. Karnabaharı çiçeklerinden ayırın. Tencereye zeytinyağını alarak soğan, sarımsak ve kıymayı kavurun.
  2. Üzerine doğranan biberleri, salçaları ekleyerek kavurun. İçine tuzunu ekleyin. Geniş bir tencereye patates dilimlerini yerleştirin. Üzerine salçalı sosun yarısını yayın. 
  3. Karnabahar çiçeklerini salçalı sosun üzerine yerleştirin. Kalan salçalı sosu dökerek, sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzunu dökün. 
  4. Ağır ateşte yemeği hiç karıştırmadan pişirin. Ateşten alarak ılınmasını bekleyin. Servis tabağına alarak üzerine kırmızı pulbiber ve dereotu serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: