Malzemeler
3-4 adet kabak
4 yemek kaşığı yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 dal dereotu
Tuz
Yapılışı
- Kabakları yıkayın, isterseniz kabuklarını soyun (ben soymuyorum) ve rendeleyin. Teflon tavaya sıvı yağı koyup, kabakları suyunu çekene kadar kavurun.
- Ateşten alarak soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez, tuz ve fındıkları karıştırın.
- Kavrulan kabak iyice soğuduktan sonra, kabakları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Servis tabağına alarak dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder