5 Mart 2018 Pazartesi

Fındıklı Kabak Salatası Tarifi




Malzemeler

3-4 adet kabak
4 yemek kaşığı yoğurt
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı mayonez
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
6-7 dal dereotu
Tuz

Yapılışı


  1. Kabakları yıkayın, isterseniz kabuklarını soyun (ben soymuyorum) ve rendeleyin. Teflon tavaya sıvı yağı koyup, kabakları suyunu çekene kadar kavurun.
  2. Ateşten alarak soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde yoğurt, ezilmiş sarımsak, mayonez, tuz ve fındıkları karıştırın. 
  3. Kavrulan kabak iyice soğuduktan sonra, kabakları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Servis tabağına alarak dereotu ile süsleyin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: