Malzemeler
2 su bardağı pirinç
6 lahana yaprağı
1 adet soğan
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytnyağ
2-3 yemek kaşığı kuru nane
Yarım demek dereotu
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karabiber
2 limonun suyu
Tuz
Yapılışı
- Soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağında soğan ve fıstığı kavurun. Pirinci yıkayarak suyunu süzün. Pirinçleri fıstıkla soğanlara ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Lahana yapraklarını 1 cm kalınlığında kıyın. Suda hafif haşlayarak süzün. Pirince ilave ederek, üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin.
- Üzerine yıkanan üzümleri ve şekeri ekleyin. En son baharatları kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyerek pişirin.
- Piştikten sonra üzerine limon suyunu gezdirip dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder