5 Mart 2018 Pazartesi

Arap Saçı Tarifi




Malzemeler

2 su bardağı pirinç
6 lahana yaprağı
1 adet soğan
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuşüzümü
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytnyağ
2-3 yemek kaşığı kuru nane
Yarım demek dereotu
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karabiber
2 limonun suyu
Tuz

Yapılışı


  1. Soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağında soğan ve fıstığı kavurun. Pirinci yıkayarak suyunu süzün. Pirinçleri fıstıkla soğanlara ekleyerek kavurmaya devam edin.
  2. Lahana yapraklarını 1 cm kalınlığında kıyın. Suda hafif haşlayarak süzün. Pirince ilave ederek, üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin.
  3. Üzerine yıkanan üzümleri ve şekeri ekleyin. En son baharatları kıyılmış dereotu ve naneyi ekleyerek pişirin.
  4. Piştikten sonra üzerine limon suyunu gezdirip dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: