Malzemeler
Keki İçin
3 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Kreması
500 gram süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Üzerine
Damla çikolata
Yapılışı
- Keki için önce şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar mikserle en az 5-7 dakika kadar çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpın. Hamuru yağlanmış fırın kabına dökerek 180 derece fırında pişirin.
- Pişen keki soğuması için bir kenarda bekletin.
- Kreması için önce krem şantiyi ve sütü koyulaşana kadar çırpın ve dolapta soğuması için bekletin. Ayrı bir tencerede süt, nişasta, un, şeker vanilyayı karıştırın. Bu karışımı ateşin üzerinde koyulaşana kadar pişirin.
- Pişen kremayı soğutun. Soğuyan kremanın içine dolaba koyup önceden çırptığınız krem şantiyi ekleyerek, tekrar karıştırın.
- Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. İlk katını sütle her tarafını hafif ıslatın. Üzerine kremayı koyarak her yerine yayın. Dilerseniz bu arada kremanın üzerine istediğiniz meyveleri koyabilirsiniz.
- Kekin ikinci katını üzerine koyun ve tekrar sütle ıslatın. Kalan kremayı pastanın her yerini kaplayacak şekilde sıvayın.
- Üzerine damla çikolata serpin. Soğuması için buzdolabına kaldırın. Dolaptan çıkararak soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder