Malzemeler
3 adet yufka
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Malzemesi
150 gram lor
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yapılışı
- Teflon tavayı hafifçe sıvı yağla yağlayın. Başka bir kasede sos için yoğurt, yumurta ve sıvı yağı koyarak iyice çırpın.
- İlk yufkayı teflon tavaya yanlardan sarkacak kadar serin. İkinci yufkayı iri parçalar halinde kopararak tavaya yerleştirin.
- Üzerine yoğurtlu sosun yarısını her yerine gelecek şekilde gezdirin. Üzerine peynirli harcı yayın. Peynirli harcın üzerine 3.cü yufkayı iri parçalar halinde kopararak koyun.
- Kalan yoğurtlu sosu her yerine gezdirin. Tavadan kenarları sarkan ilk yufkanın kenarlarını güzelce kapatın.
- Tavayı ocağa koyarak, kısık ateşte kızarana kadar pişirin. Daha sora diğer tarafını çevirerek, sıvı yağ dökerek pişirin. Pişen böreği servis tabağına alarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder