8 Mart 2018 Perşembe

Peynirli Tava Böreği Tarifi





Malzemeler

3 adet yufka
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç Malzemesi

150 gram lor
Yarım demet maydanoz
Tuz

Yapılışı


  1. Teflon tavayı hafifçe sıvı yağla yağlayın.  Başka bir kasede sos için yoğurt, yumurta ve sıvı yağı koyarak iyice çırpın.
  2. İlk yufkayı teflon tavaya yanlardan sarkacak kadar serin. İkinci yufkayı iri parçalar halinde kopararak tavaya yerleştirin. 
  3. Üzerine yoğurtlu sosun yarısını her yerine gelecek şekilde gezdirin. Üzerine peynirli harcı yayın. Peynirli harcın üzerine 3.cü yufkayı iri parçalar halinde kopararak koyun.
  4. Kalan yoğurtlu sosu her yerine gezdirin. Tavadan kenarları sarkan ilk yufkanın kenarlarını  güzelce kapatın. 
  5. Tavayı ocağa koyarak, kısık ateşte kızarana kadar pişirin. Daha sora diğer tarafını çevirerek, sıvı yağ dökerek  pişirin. Pişen böreği servis tabağına alarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: