26 Mart 2018 Pazartesi

Düğmeli Kurabiye Tarifi




Malzemeler

1 adet yumurta
250 gram margarin
3 su bardağı un
1 kahve fincanı nişasta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Sarelle kakaolu fındık ezmesi
1 çay bardağı sagra kakaolu üzüm draje

Yapılışı


  1. Derin bir kaba unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. İçine margarin, yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, vanilya ve nişastayı ekleyerek iyice yoğurun.
  2. Hamuru 2 eşit parçaya bölerek yarım saat dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açın. 
  3. Hamuru istediğiniz kalıplarda kesin ve üzerlerine üzüm drajeleri yerleştirin. Hamurları fırın tepsisine dizerek 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.
  4. Kurabiyeler soğuduğunda bir kurabiyenin arasına sarelle kakaolu fındık kreması sürüp diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: