Malzemeler
1 adet yumurta
250 gram margarin
3 su bardağı un
1 kahve fincanı nişasta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Sarelle kakaolu fındık ezmesi
1 çay bardağı sagra kakaolu üzüm draje
Yapılışı
- Derin bir kaba unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. İçine margarin, yumurta, 1 su bardağı pudra şekeri, vanilya ve nişastayı ekleyerek iyice yoğurun.
- Hamuru 2 eşit parçaya bölerek yarım saat dinlendirin. Hamur dinlendikten sonra merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
- Hamuru istediğiniz kalıplarda kesin ve üzerlerine üzüm drajeleri yerleştirin. Hamurları fırın tepsisine dizerek 180 derecede pembeleşene kadar pişirin.
- Kurabiyeler soğuduğunda bir kurabiyenin arasına sarelle kakaolu fındık kreması sürüp diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder